Sanna Hortlund

Jag heter Sanna Hortlund, är 22 år gammal och bor i Älvsbyn, en liten kommun i norra Norrland. Här bor jag tillsammans med min sambo och våra två katter i en villa. Jag har alltid varit en djurmänniska men har alltid varit rädd för katter.

Beslutet att vi skulle skaffa katt kom egentligen rätt så hastigt. Jag hade ända sedan jag flyttade hemifrån velat ha husdjur men då tänkt på hund. Men då min sambo är allergiker så skulle det inte gå. När vi började kolla olika alternativ så fick vi lära oss att det fanns en allergivänlig kattras, en sibirisk katt. Plötsligt en dag så var det en facebookannons ute, en uppfödare i närheten hade en ledig kattunge och där satt hon, våran lilla Zelda. Redan nästa dag hälsade vi på och tingade våran första egna katt. Jag var såklart fortfarande rädd för katter men förstod att det skulle gå över så fort jag fick lära känna min egna lilla kattunge.

Ett år senare kom Zed till vår familj, en Neva Masquerade. Han är lugn i jämförelse med fartfyllda Zelda.
Han visade oss fort vad trygghet var och jag förstod där och då att han skulle bli en underbar utställningsoch avelskatt. Idag åker jag runt i hela Sverige, ja till och med utomlands, för att ställa ut Zed. Han är väldigt framgångsrik inom utställning och blev bästa junior 2018 i vår kattklubb. Han blev 1:a i Sverige 2018 bland alla nevor i grupp 2 (som är en färgkategori), och han har i maj
2019 tagit sin Championtitel. Jag kommer fortsätta ställa ut honom så länge han vill och kan. Han har dessutom blivit pappa till några kattungar.

Zelda har testat på utställning men det var inget för henne. Hon stannar gärna hemma med husse och ligger i soffan medan jag och lillebror Zed åker på utställning. Däremot uppskattar hon promenader utomhus då och då, det är härligare att titta på fåglar än att vara på utställning!


Sök